To chyba najprostszy przepis, jakim do tej pory się z Wami podzieliłem. Na dodatek powstał przypadkiem za sprawą dobrego mleka kokosowego - takiego bez dodatku emulgatorów i innych zbędnych cudowności. Kiedy będziecie robić tę pastę, wybierzcie właśnie takie. Będzie droższe, ale na pewno warte swojej ceny. Mleko z dodatkami może nie ściąć się w lodówce. Co prawda wtedy wyjdzie Wam pyszny chłodnik, ale nie o to tym razem nam chodzi.
Składniki:
- 500 g bobu
- 250 ml mleka kokosowego
- pęczek pietruszki
- garść liści bazyli
- sól
- mielony czarny pieprz
Sposób przygotowania:
Bób ugotować do miękkości, odlać, przestudzić, po czym obrać z łupin. Wrzucić do miksera, dodać pietruszkę, bazylię oraz mleko kokosowe i wszystko zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz