sobota, 18 kwietnia 2015

Wiosenna surówka z ogórka, pomidorków koktajlowych i awokado

Zrobiło się nieco zimno, wszak to kwiecień-plecień, ale ochotę na jedzenie cięższych rzeczy mam jednak jakby mniejszą. Zielenina znów wróciła do mych łask, stąd dzisiejsza sałatka. To tak w ramach zmiany opon na letnie ;)

Jeśli wykorzystacie tylko 1/2 awokado, pamiętajcie, by w drugiej połowie zostawić pestkę - dzięki temu miąższ nie ściemnieje.

Składniki:


  • 1 awokado
  • 2 ogórki gruntowe
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 1/8 czerwonej cebuli
  • pietruszka do przyzdobienia
  • sól
  • pieprz
  • mielone chilli


Sposób przygotowania:

Jeden z ogórków obrać i pokroić wzdłuż w cienkie plastry - na nich ułożymy pozostałe składniki.

Awokado i drugi ogórek obrać i pokroić w kostkę. Pomidory pokroić na połówki lub ćwiartki. Dodać drobno posiekaną cebulę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i chilli, przyzdobić posiekaną pietruszką.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...