Zrobiło się nieco zimno, wszak to kwiecień-plecień, ale ochotę na jedzenie cięższych rzeczy mam jednak jakby mniejszą. Zielenina znów wróciła do mych łask, stąd dzisiejsza sałatka. To tak w ramach zmiany opon na letnie ;)
Jeśli wykorzystacie tylko 1/2 awokado, pamiętajcie, by w drugiej połowie zostawić pestkę - dzięki temu miąższ nie ściemnieje.
Składniki:
- 1 awokado
- 2 ogórki gruntowe
- 10 pomidorków koktajlowych
- 1/8 czerwonej cebuli
- pietruszka do przyzdobienia
- sól
- pieprz
- mielone chilli
Sposób przygotowania:
Jeden z ogórków obrać i pokroić wzdłuż w cienkie plastry - na nich ułożymy pozostałe składniki.
Awokado i drugi ogórek obrać i pokroić w kostkę. Pomidory pokroić na połówki lub ćwiartki. Dodać drobno posiekaną cebulę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i chilli, przyzdobić posiekaną pietruszką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz